Aspergesoep met zalmtartaar

Aspergesoep met zalmtartaar
Ingredi├źnten voor: 4 personen
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 30 min.

400 g witte asperges
sap en geraspte schil van 1 bio-citroen
zout en peper
1 el suiker
3 sjalotjes
┬Ż bosje dille
400 g zalmfilet
2 el boter
2 el bloem
100 ml slagroom
2 el Pernod (anijsdrank)

1) Was de asperges, schil ze en snijd de houtige uiteinden er ruim af. Breng de schillen en de uiteinden met ca. 1,5 l water, 2 el citroensap, 1 tl zout en de suiker aan de kook en kook ca. 15 minuten op laag vuur.
2) Pel en snipper de sjalotjes. Was de dille, houd wat dille apart voor de garnering en hak de overige dille fijn. Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng het overige citroensap met de zalm, de sjalotjes en de helft van de dille. Breng op smaak met peper en zet in de koelkast.
3) Zeef de aspergebouillon en vang hem in een pan op. Breng aan de kook. Snijd de asperges in stukken en gaar ze 6-8 minuten in de bouillon. Zeef de bouillon en vang hem op in een pan. Meet ca. 600 ml af en verwerk de overige bouillon in het hoofdgerecht.
4) Verhit de boter. Voeg de bloem toe en bak kort. Voeg 600 ml bouillon en de slagroom al roerend toe. Breng al roerend aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Breng de soep op smaak met zout, peper en de Pernod.
5) Verhit de aspergestukken in de soep. Verdeel de zalmtartaar over diepe borden. Schenk de hete soep erbij. Garneer met de dille en bestrooi met de citroenschil.

Per portie: ca. 340 kcal
23 g eiwit | 17 g vet | 19 g koolhydraten

Prep 0 mins
Cook 0 mins
Ready-in 0 mins

Ingredients

Instructions