Boerenkool met natuurazijn en mosterd
Een ouderwets lekker boerenkool recept.
Ingredients
400 gram boerenkool.
500 milliliter melk halfvol of vol.
1 kilo kruimige aardappelen.
1 eetlepel mosterd.
2 bouillonblokjes
5 eetlepels natuurazijn.
Peper.
Optioneel rookworst, spekblokjes, jus.
Instructions
- Zet de oven op hete lucht 180 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Doe ze samen met de boerenkool en de bouillonblokjes in een laag water en breng dit aan de kook.
- Laat ongeveer 20 minuten koken.
- Als de aardappelen gaar zijn, giet het dan af.
- Laat een beetje water zitten.
- Stamp alles door elkaar en voeg de mosterd, azijn en de melk toe.
- Schep daarna de stamppot in een ovenschaal en leg een paar kleine blokjes boter op de bovenkant of een beetje spekvet als je er uitgebakken spekjes bij eet
- Als je een mooi korstje hebt is de boerenkool klaar.
- Serveer het met een lekkere rookworst of wat spek en voeg voor het zure nog een scheut azijn toe.