Boerenkool met natuurazijn en mosterd

Een ouderwets lekker boerenkool recept.

Prep 15 mins
Cook 0 mins
Ready-in 0 mins
Yields 4 pers.

Ingredients

400 gram boerenkool.
500 milliliter melk halfvol of vol.
1 kilo kruimige aardappelen.
1 eetlepel mosterd.
2 bouillonblokjes
5 eetlepels natuurazijn.
Peper.
Optioneel rookworst, spekblokjes, jus.

Instructions

  1. Zet de oven op hete lucht 180 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  3. Doe ze samen met de boerenkool en de bouillonblokjes in een laag water en breng dit aan de kook.
  4. Laat ongeveer 20 minuten koken.
  5. Als de aardappelen gaar zijn, giet het dan af.
  6. Laat een beetje water zitten.
  7. Stamp alles door elkaar en voeg de mosterd, azijn en de melk toe.
  8. Schep daarna de stamppot in een ovenschaal en leg een paar kleine blokjes boter op de bovenkant of een beetje spekvet als je er uitgebakken spekjes bij eet
  9. Als je een mooi korstje hebt is de boerenkool klaar.
  10. Serveer het met een lekkere rookworst of wat spek en voeg voor het zure nog een scheut azijn toe.