Jungle Soep

Prep 0 mins
Cook 0 mins
Ready-in 0 mins
Yields 4 porties

Ingredients

1 ui
1 wortel
1paprika
broccoli
200 gr. aardappel
paar tenen knoflook
1 el verse gember geraspt
munt
blikje kokosmelk
tom. puree of eigen tomaten prutje voor de soep
1.2 liter kippen bouillon
rode curry pasta
el curry poeder
wat boter of olie,
Kippendijfilet of kippenpoot (je kan het ook weglaten)

Instructions

  1. Begin met alle groenten in blokjes te snijden.
  2. Snijd de kippendij in reepjes.
  3. Verwarm in een flinke pan de boter of de olie en fruit hierin de ui, de gember en de knoflook.
  4. Voeg dan de rode currypasta en de curry toe en fruit mee. eventueel tomatenpuree ook mee fruiten om te ontzuren.
  5. Voeg daarna een voor een de groente toe te beginnen met de hardste b.v. de wortel, daarna de bouillon en breng het geheel aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  6. Voeg na een half uur de kip toe.
  7. Als alles gaar is de kokosmelk toevoegen en proeven of er nog zout en peper bij moet.

Additional Notes

Lekker met stokbrood erbij.