Koude Bietensoep

Prep 0 mins
Cook 1:00 mins
Ready-in 0 mins
Yields 4 porties

Ingredients

1 ui
3 stengels bleekselderij
1kg rauwe rode bieten
olijfolie
1,5 liter warme groente bouillon
1 blikje gepelde tomaten
peper
zout
1 el citroensap
2 stengels bosui
4 el boeren yoghurt

Instructions

Koken
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Snijd de bleekselderij in blokjes.
  3. Schil de bieten en snijd in parten.
  4. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en bleekselderij, voeg daarna de bieten en de bouillon toe en laat alles een uur op laag vuur koken tot de bieten zacht zijn.
  5. Voeg de gepelde tomaten toe en breng het geheel weer aan de kook.
  6. Pureer met een staafmixer tot een egale soep.
  7. Voeg meer water toe als de soep te dik is.
  8. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Afkoelen
  1. Zet de soep een nacht in de koelkast zodat alle smaken lekker in kunnen trekken.
Serveren
  1. Snijd voordat u de soep serveert de bosui in smalle repen en leg ze in ijskoud water zodat ze mooi gaan krullen.
  2. Schenk de koude soep in kommen
  3. Garneer met de bosui en de yoghurt.