Ovenschotel met koolrabi
Ingredients
2x koolrabi
250gr. gehakt
sjalot of ui
2 teentjes knoflook
1 ei
wat room
wat geraspte kaas
zout
peper
1 tl. gemberpoeder
1 tl. gemalen koriander
1 tl. laos
wat ketjap
mangoshutney
pepertje
Instructions
- Koolrabi in dunne plakken snijden, 3 min. koken.
- Gehakt rulbakken met ui of sjalot en knoflook, op smaak brengen met de kruiden en ketjap en lekker wat chutney erdoor.
- Ei loskloppen met scheut room en de geraspte kaas.
- Oven verwarmen op 180 gr.
- Ovenschotel: laag koolrabi, dan gehaktmengsel, dakpansgewijs de koolrabi erover, het eimengsel erover gieten en schotel in de oven plaatsen ongeveer 20 min. tussentijds even kontroleren.
- Je kunt er aardappelpurree bij serveren, wij hebben hem puur gegeten, erg lekker.
Additional Notes
Koolrabi kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Deze energie-arme groente (105 kJ/100g) is rijk aan bouwstoffen zoals vitamine B, vitamine C, kalium en magnesium.