Ovenschotel met koolrabi

Prep 0 mins
Cook 0 mins
Ready-in 30 mins
Yields 2 porties

Ingredients

2x koolrabi
250gr. gehakt
sjalot of ui
2 teentjes knoflook
1 ei
wat room
wat geraspte kaas
zout
peper
1 tl. gemberpoeder
1 tl. gemalen koriander
1 tl. laos
wat ketjap
mangoshutney
pepertje

Instructions

  1. Koolrabi in dunne plakken snijden, 3 min. koken.
  2. Gehakt rulbakken met ui of sjalot en knoflook, op smaak brengen met de kruiden en ketjap en lekker wat chutney erdoor.
  3. Ei loskloppen met scheut room en de geraspte kaas.
  4. Oven verwarmen op 180 gr.
  5. Ovenschotel: laag koolrabi, dan gehaktmengsel, dakpansgewijs de koolrabi erover, het eimengsel erover gieten en schotel in de oven plaatsen ongeveer 20 min. tussentijds even kontroleren.
  6. Je kunt er aardappelpurree bij serveren, wij hebben hem puur gegeten, erg lekker.

Additional Notes

Koolrabi kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Deze energie-arme groente (105 kJ/100g) is rijk aan bouwstoffen zoals vitamine B, vitamine C, kalium en magnesium.